Begeistring i Stavanger

Begeistring i Stavanger

 

SmartEere 257SmartEere 274 SmartEere 276 SmartEere 280 SmartEere 285 SmartEere 286 SmartEere 290 SmartEere 293 SmartEere 295Tord og stig og boksSmartEere 341

Mandag 22. september ble den aller første løsningen for sikker innsamling av mobiltelefoner lansert i Stavanger. Løsningen for sikker innsamling er en del av Elreturs forskningsprosjekt»SmartEEre logistikk» som er støttet med over 5 millioner kroner fra Forskningsråd. En svært engasjert varaordfører, Bjørg Tysdal Moe, hadde med sin gamle mobil og var svært tilfreds med å ha et sikkert, kommunalt punkt hvor denne kunne leveres uten fare for at informasjon kommer på avveie. Varaordføreren ønsket IVAR og Elretur hjertlig velkommen til rådhuset for at alle der også kunne bli kvitt sine gamle mobiler på en trygg måte!

Lanseringen fikk stor oppmerksomhet – NRK Rogaland og Stavanger Aftenblad hadde vegge reportasjer om saken. I tillegg plukket NRK-alltid-nyheter opp nyhetssaken.( http://www.nrk.no/rogaland/trygg-mobilinnlevering-1.11944781)
Både inviterte gjester og innbyggere som var innom på Forus denne mandagen hadde med gamle mobiltelefoner.

Partnerne som har vært med på denne delen av utviklingen av prosjektet er Evry, Alternativ Data, GS1 Norway, Enviropac,IVAR, Østfoldforskning og Elretur.